Robots a la cuina

Sempre hem pensat que els comerços i establiments en els que hi ha una part important de tracte amb el client, en els que no és tan sols servir articles, estaven lluny de la tecnologia. Fa uns anys, al Japó es va inaugurar un hotel completament robotitzat. Ara apareixen iniciatives per robotitzar la restauració.

Robots a la cuina

A Xina s’ha inaugurat un restaurant completament robotitzat, tant en la recepció de matèries i el seu emmagatzematge, com en l’atenció del client i la elaboració de les comandes.

El projecte s’anomena Foodom i es troba a la ciutat de Canton (Xina). Està liderat per Qianxi Robotic Catering Group, una filial del gegant immobiliari xinès Country Garden Holdings. Gràcies a 46 tipus diferents de robots, totes les tasques es fan sense intervenció humana: la recepció dels clients, la comanda, l’elaboració del menjar i beguda, preparació dels plats, el transport fins la taula.

Per altra banda, la startup Pazzi ha posat en marxa la primera pizzeria automatitzada al centre comercial Val d’Europe (Paris).  Ha estat una realitat desprès de 6 anys d’investigació i 10 milions d’euros de finançament, i volen obrir-ne 4 més durant 2020 a estacions de ferrocarril i aeroports. El robot es capaç de fer 80 pizzas/hora seguint les receptes del xef Thierry Graffagnino, triple campió mundial d’aquesta especialitat.

A veure com va tot plegat ... recordar que fa uns anys, al Japó es va inaugurar un hotel completament automatitzat, el Henn Ha, i que desprès de quatre anys de funcionament, va eliminar la mitat dels seus robots per no haver complert les expectatives.

Font: TOM. Le media du turisme digital